Zware berging
Voertuigen vanaf 3500 kg 24/7 bereikbaar Vervangend vervoer mogelijk
Offerte aanvragen

Zware berging

Zware berging is werk voor krachtpatsers. BRL is zo’n krachtpatser. We hebben al het materieel in huis om vrachtwagens, trucks, touringcars en autobussen te bergen. Onze gecertificeerde bergers staan binnen een mum van tijd klaar om een gestrand voertuig de weg op te helpen of weg te slepen. Of het nu gaat om vrachtwagen berging of bus berging, met onze jarenlange ervaring en lange staat van dienst weten we precies welke inzet nodig is.


We weten het, het zijn berichten waar u als transporteur of touringcarbedrijf niet op zit te wachten: een chauffeur die meldt gestrand te zijn door schade aan de vrachtwagen of bus. We weten dat in de transportsector ieder uur telt en zijn daarom 24/7 bereikbaar. Dat zijn we natuurlijk ook voor geplande, zware berging of als de chauffeur niet verder kan vanwege een technisch mankement. Als gecertificeerd bedrijf voor zware berging kunnen wij de meest uiteenlopende bergingen van vrachtauto’s, bussen of ander zwaar materieel verzorgen. Daarbij hebben we vanzelfsprekend oog voor uw materieel, maar ook voor uw chauffeur. Bovendien, zeker bij een ongeval is het belangrijk om de weg zo snel mogelijk vrij te maken om de doorstroom en verkeersveiligheid van de overige weggebruikers te garanderen. Wij maken ons daarvoor hard.

Zware berging zoals vrachtwagen en busberging door BRL Leiden in de regio Den haag en Leiden

Gespecialiseerd in zware berging

Onze bergingswerkers zijn opgeleid en ervaren in zware berging. Zij beschikken over voldoende kennis en kunde om ook in de uitdagende omstandigheden de zware berging efficiënt uit te voeren. Of het nu gaat om een vrachtwagencombinatie met pech, een truck die bij een ongeluk betrokken is of een touringcar die van de weg is geraakt, wij nemen u alle zorgen uit handen. Vanwege onze kennis en kunde op het gebied van zware berging, werken wij voor diverse truckdealers en busmaatschappijen. Zij doen direct een beroep op ons als het gaat om de berging of het transport van gestrande vrachtwagens of touringcars. Ook staan wij klaar voor collega-bergers, die – op hun beurt- ons helpen als dit nodig mocht zijn.

Vrachtwagen berging

Voor de zware berging van vrachtwagens of trucks beschikken we over een vloot met uiteenlopende takel- en bergingsvoertuigen. Dit stelt ons in staat om de juiste hulp te bieden bij vrijwel elk incident waarbij een voertuig van boven de 3.500 kg bij betrokken is. Een incident met een vrachtwagen vormt een risico voor de veiligheid en de verkeersdoorstroming. Overigens, een bergingsopdracht op het Incident Management hoofdwegennet in Nederland moet eerst doorgegeven worden aan het Centraal Meldpunt Vrachtwagen Incidenten (CMV). Via het CMV wordt vervolgens de dichtstbijzijnde zware berger ingeschakeld.

Bus berging

Zware berging vereist behoorlijk wat kennis en ervaring. Dat geldt ook voor de berging van bussen en touringcars. Voor de busmaatschappijen en touringcarbedrijven is oponthoud een uiterst vervelend voorval. Na uw melding zijn we daarom zo spoedig mogelijk ter plaatse om de bus berging uit te voeren. Daarbij hebben we oog voor de chauffeur, maar vanzelfsprekend ook voor eventuele passagiers. We zetten alles op alles om de gestrande bus snel, deskundig en veilig te bergen.

Veelgestelde vragen

Heb jij een vraag? Misschien staat het antwoord hieronder er al bij!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Afhankelijk van de dekking op uw voertuig wordt er voor u vervangend vervoer geregeld. Dit kan per openbaar vervoer, taxi of een vervangende auto zijn.Dit vervangend vervoer wordt meestal geregeld bij het aangesloten schadebedrijf waar uw voertuig naar getransporteerd wordt.

Staat je vraag er niet bij? Wij helpen je graag verder!