Busberging
Voertuigen vanaf 3500 kg 24/7 bereikbaar Vervangend vervoer mogelijk
Offerte aanvragen

Busberging

Oponthoud door pech of een ongeval is voor niemand leuk, maar zéker niet voor busmaatschappijen of touringcarbedrijven. Los van de overlast voor de passagiers, brengt vertraging vaak ook de nodige kosten met zich mee. Snelle hulp is daarom belangrijk. Om die reden staat BRL 7 dagen per week, 24 uur per dag klaar voor het bergen van (lijn)bussen en touringcars. Busberging is werk voor specialisten. We werken daarom met een team van goed opgeleide vakmensen. Bovendien zijn we gecertificeerd voor zware berging klussen.

Omdat BRL gespecialiseerd is in de berging van zware voertuigen (> 3.500 kg) wordt regelmatig een beroep op ons gedaan door de meldkamer van CMV (Centraal Meldpunt Vrachtwagenberging). We streven er altijd naar om weg zo snel mogelijk weer vrij te maken voor het verkeer. Ervaring en inzicht in verkeerstromen is daarbij belangrijk. Onze bergers blinken uit door hun snelle, efficiënte en vakkundige manier van opereren. Busberging heeft niet alleen een (verkeers)technische kant. Zo zijn onze medewerkers betrokken en hebben ze oog voor de chauffeur, de eventuele passagiers en mogelijk andere betrokken weggebruikers. Ze kennen de impact van pech of een ongeval en gaan daar zorgvuldig mee om. Waar nodig stellen ze mensen gerust.

Busberging door takelwagen BRL bus en truck

Busberging bij pech en ongeval

Zelfs als uw bussen of touringcars regelmatig een onderhoudsbeurt krijgen, kunnen ze onverhoopt stranden. BRL is inzetbaar voor bus berging na een ongeluk, maar ook bij technische mankementen, waarbij de (lijn)bus of touringcar pech heeft en naar een garage moet worden gesleept. Onze goed uitgeruste bergingsvoertuigen hebben een breed scala aan gereedschappen en hulpmiddelen aan boord voor een efficiënte berging. Noemenswaard zijn zeker de speciale hefkussens, waarmee we gekantelde bussen kunnen bergen. Door de lage druk in de kussens en het grote contactoppervlak, is daarmee de kans op beschadiging van een gekantelde bus zeer klein.

Professionele bergers

Voor het waarborgen van de kwaliteit bij het bergen van zware bussen, werken we met professionele bergers die dit zware werk mogen én kunnen doen. Zij zijn erop getraind om zo zorgvuldig, efficiënt en veilig mogelijk te handelen bij incidenten met (lijn)bussen en touringcars. Ze hebben een mentaliteit van aanpakken en doorpakken en weten dat iedere minuut telt. Ook bij nacht en ontij en in uitdagende omstandigheden kunnen zij de busberging en vrachtwagen berging efficiënt voor u uit voeren.