Vrachtwagen berging
Voertuigen vanaf 3500 kg 24/7 bereikbaar Vervangend vervoer mogelijk
Offerte aanvragen

Vrachtwagen berging

De hulpverlening aan gestrande voertuigen boven de 3500 kg wordt ook wel vrachtwagen berging, truckberging of zware berging genoemd. Het spreekt voor zich dat daar heel wat meer bij komt kijken, dan bij de berging van personenauto’s. BRL is gecertificeerd voor de berging van vrachtwagens. Dit betekent dat ons bedrijf deel uitmaakt van het CMV-bergersnetwerk (Centraal Meldpunt Vrachtwagen Incidenten). Met oog op de noodzakelijke verkeersdoorstroom worden
CMV-bergers door Rijkswaterstaat ingeschakeld om kapotte vrachtwagens snel, deskundig en veilig te bergen.

Een ongeval, pech of ander vrachtwagenincident komt altijd onverwachts en ongelegen. In de transportsector telt elke minuut en stilstand kost letterlijk geld. Strandt uw vrachtwagen ergens, dan is snelle vrachtwagen berging dus zeer belangrijk. Bij BRL weten we dat. Onze bergers staan 24/7 klaar om u snel weer op weg te helpen. We beschikken daarvoor over een moderne vloot hulpverleningsvoertuigen en bergers die gecertificeerd zijn voor zware berging. Zij zijn erop getraind om zo zorgvuldig, efficiënt en veilig mogelijk te handelen bij incidenten met vrachtauto’s. Door de combinatie van professioneel materieel en vakkundige medewerkers kunnen we garanderen dat de weg zo snel mogelijk weer vrij is voor overige verkeersdeelnemers. Naast het zorgvuldig bergen van de vrachtwagen met zo min mogelijk extra schade, zorgen we ook voor een veilige opslag van de eventuele lading.

Zware berging vrachtwagens voor transport, bergingen en pechhulp in regio Leiden en Rijswijk | BRL

Voor vrachtwagen berging alles in huis

Vrachtwagens, trucks, bussen, opleggers en trailers zijn grote en zware voertuigen. Daar is vaak ook groot, zwaar en vooral speciaal gereedschap voor nodig. Om die reden zijn de verschillende takelwagens, bergingsvoertuigen en kraanwagens standaard voorzien van gereedschappen die mogelijk nodig zijn bij de truckberging en busberging. U kunt hierbij denken aan 220V aan boord, snijbranders en luchtkussens. Het gebruik van speciale hefkussens heeft grote voordelen. Het gaat sneller en de kans dat een truck daarmee beschadigd raakt, is kleiner dan bij het gebruik van een kraan. Om die reden zetten we, als de omstandigheden het toelaten, luchtkussens in om gekantelde vrachtwagens weer overeind te zetten. Bovendien, onze professionele bergers kunnen eventueel kleine reparaties uitvoeren, waarmee we de vrachtwagen weer mobiel kunnen krijgen bij een ongeval of pech. Bergen of repareren; u bent altijd verzekerd van onze snelle service en van betrokken, vakbekwame bergers.

Ons bedrijf werkt voor diverse truckdealers, busmaatschappijen waar het gaat om de berging of het transport van gestrande vrachtwagens of touringcars. Ook staan wij graag voor collega-bergers klaar, die op hun beurt ons helpen als dit nodig mocht zijn.

Voor opdrachten op het Incident Management hoofdwegennet in Nederland zal een opdracht eerst aan het Centraal Meldpunt Vrachtwagen Incidenten (CMV) doorgegeven moeten worden. Via het CMV zal de dichtstbijzijnde zware berger ingeschakeld worden.